Octavian Soviany

Octavian Soviany

Poet si critic literar român, nascut pe 23 aprilie 1954 la Brasov. A absolvit în 1979 sectia româna-spaniola a Facultatii de Filologie, Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj.

Debut cu poezie si critica literara în revista Echinox (1975).
Debut editorial cu poezie:Ucenicia batrânului alchimist, Editura Dacia (1983). A publicat în continuare înca noua volume de versuri, între care : Cântecele desavarsirii interioare (Albatros, 1994 , premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti),Provincia pedagogica (Cartea româneasca, 1996), Cartea lui Benedict (Vinea,  2002), Scrisori din Arcadia (Paralela 45, 2005),Dilecta (Cartea Româneascã, 2006, premiul cititorilor revistei Observator Cultural si premiul revistei Ateneu).


Prezent în antologiile Poezia româna actuala (Marin Mincu),Deliruri si delire - o antologie a poeziei onirice (Ruxandra Cesereanu), 27 Poezie de Bucuresti (coord. Dan Mircea Cipariu), Scriitori pe calea regala (proiect al Uniunii Scriitorilor)


A semnat si volume de proza -Textele de la Monte Negro(Pontica, 2003), teatru -Stralucirea si suferintele filosofilor (Ghepardul, 1992) sau critica literara - Textualism, postmodernism, apocaliptic(2001, premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, precum si al revistelor Tomis si Poesis)


Membru al Uniunii Scriitorilor din România (din1995). A fost distins cu ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler acordat de Presedintele României (în 2004)


Mostrando 1 libros encontrados. (1 páginas).


    La vida de Kostas Venetis

    Octavian Soviany

    Dos Bigotes. Diciembre 2016

    La historia de Kostas Venetis, viejo pícaro resabiado, comienza en la decadente Venecia. Allí, al borde de la muerte, cuenta, cual exhausta Sherezade, las peripecias de una vida apasionante. El que escucha y anota sus palabras lo más fielmente posible es su joven amante, apodado Alemana por sus largas pestañas. A través del irreverente ...

    [Disponible]

    pvp. 19,95 €